Håkan som ung

 

Här föddes jag på Gjutargatan 9 i Västerås

pa-gjutargatan-ca-2-ar.jpg

Sedan flyttade vi till Åkarhagsgatan i Västerås

familjen-1949.jpg

Sedan flyttade vi till Geddeholmsvägen i Irsta Västerås där pappa byggde huset.

geddeholmsvagen-irsta.jpg

Här fanns en kiosk på Stockholmsvägen i Klinta backe. Där köpte man godis och winerbröd mm. Inte så mycket trafik på den tiden. Kiosken drevs av en gammal idrottsman som var bergsprängare, tror han hette Larsson.

klinta-backe.jpg

Här började jag min skolgång. Här är vi på Björnön med min bror Bengt och kompis Sigge Olausson. Han blev låssmed och startade sedan Sigges Lås i Västerås.

bjornon-med-sigge-o.jpg

Semesteräventyr med Morris Minor i Värmland.

1-bilsemester-morris.jpg

Som liten var jag och min bror ofta i Örebro i Lundby. Min pappas faster Svea och hennes man polisfotografen Axel Skoog hade byggt sig en sommarstuga där. Närmaste granne hette Högel och var polis även han. Här är en bild på dessa stugor. Nu är allt borta och det är bostadshus där. Här är det midsommardans runt stången där.

/lundby-fritidsomr-orebro-korr.jpg

 

Första åren åkte vi motorcykel dit med min pappas Indian 750 cc med sidovagn. Vi barn vik åka i sidovagnen. Det var tider det.  Året är 1951 och bilden tagen på väg hem från Örebro. Min far Gustav Gelin född 1912 på motorcykeln.

/gg-pa-indian-1951.jpg

 

Nyligen ropade jag in ett vykort på Björskogs Kyrka. Jag har ett starkt minne av en sommar då jag och min mamma fick följa med min pappa Gustav en dag dit. Pappa var målare lade på nytt bladguld på korset på kyrkans topp. Vi satt på parkeringen nedanför och fikade. Några byggnadställningar fanns inte vad jag minns.

/bjorskogs-kyrka-med-pil.jpg

 

Sedan flyttade vi till Vedby i Badelunda där vi hade mycket kul. Men det var en kort tid vi bodde där.

vedby.jpg

På semester hos min moster   Lillian och hennes man Lennart.

s-lagno-med-bat.jpg

Här bodde vi i höghusen i Gideonsberg en kul tid, många bra kompisar, mopeder mm.

gideonsberg-vykort-hoghus.jpg

Här är en bild  på några av kompisarna.

pa-parksoffan-gideonsberg.jpg

Här spelar jag kort med min bror och hans kompis.

kortspel-m-hans-linke.jpg

Här på Knutsgatan i Västerås började jag jobba som bilmekanikerlärling hos Bennströms skulle fylla 15 år på hösten. Syns lite längst till höger i bilden av skyltfönstret och Austinmärket.

bennstroms-2.jpg

Här är jag och min kompis Rune Eriksson som var i final i Weltervikt 1963-04-03 svensk nybörjarmästare i boxning och tävlade för BK rapid i Västerås. Vi hade mycket kul ihop tillsammans med en annan kollega som var bilmekanikerlärling på Olle Olsson året efter mig.

rune-och-jag.jpg